AYDIN / EFELER - Umurlu Özel Eğitim Meslek Okulu

KOMPOSTA ÖZEL DOKUNUŞ

Kompost makinamız 2021- 2022 yılı eğitim öğretim yılında okulumuza gelmiş ve geldiğinden bu güne kadar aktif olarak kullanılmaktadır.

Okulumuzda bulunan yabancı otlar toplandıktan sonra kompost makinasında dönüştürülerek gübre haline geliyor.

Eleyerek içindeki taş ve cam gibi yabancı maddelerin uzaklaştırıldığı topraklar bizim bahçemiz için mükemmel bir gübreye dönüşüyor.

Yabancı ot, yumurta kabuğu, çay posası, koyun veya inek gübresi ve her türlü organik atığın da katılımı ile kompost üretimi gerçekleştirip hem okulumuzda oluşan atıklardan kurtuluyor hem de bahçemiz için gübre üretmiş oluyoruz.

Kompost üretimi sayesinde öğrencilerimiz organik hiç bir şeyin atık olmadığını doğanın her zaman kendini dönüştürüp yenilediği farkındalığını kazandılar.

Kompost makinasında yaptığımız üretim sayesinde yabancı ot tohumlarının çoğunun ölmesini sağladığı için ilaç kullanmadan üretim yapma imkanı bulmaktayız.

Aynı zamanda kompost kullanarak ürettikleri tarım ürünlerinin bakım ve hasadını zevkle yapıyorlar.

17-03-202317-03-202317-03-2023

Yayın: 17.03.2023 - Güncelleme: 17.03.2023 16:08 - Görüntülenme: 274